Spela Golf

Välkommen till en av Sveriges vackraste anläggningar!

Beläget precis vid Kalmarsund erbjuder vi två fina banor av hög kvalité. Vi har Gamla respektive Nya banan. Gamla banan är något längre och för många av lite mer utmanande karaktär. Första hålet på Gamla banan är för många en unik upplevelse då man slår över Kalmarsund. Nya banan något kortare och bjuder på en fin inramning bland park och skog. 

Utöver spel bjuder vi på ett fantastisk klubbhus, byggdes 2017, även det precis vid havet. Där finns Restaurang och Café Värsnäs där vi verkligen rekommenderar alla att testa en lunch eller fika. I klubbhuset är även vår välsorterade shop belägen. Här får du bästa tänkbara service och alla råd du behöver för att investera i din utrustning.

Strax utanför klubbhuset har vi vår driving range. Rangen är öppen alla dagar i veckan och hit välkomnar vi alla att träna och testa på golf. Se öppettider och mer info längre ner på denna sida!

Det fina på Kalmar Golfklubb är att allt är väldigt samlat. Du har första och sista hålet på respektive bana, klubbhus med restaurang, shop och drivingrangen på  nära avstånd.

Vi hälsar ALLA medlemmar, gäster, ung som gammal välkomna att spela golf hos oss!

Etikett och uppförande

På Kalmar Golfklubb vill vi främja en god etikett i enlighet med spelets regler och mellan medlemmar och gäster. 

-  Banpersonal har alltid företräde.
-  Vårdad klädsel krävs på banan och i klubbhuset. 
-  Endast kopplad hund är tillåtet men sker på egen risk. Gäller hela anläggningen.
-  Barn i barnvagn får, på egen risk, medföras vid sällskapsspel.
-  Spelarna bör försäkra sig om att ljud från mobiltelefoner eller annan elektronisk utrustning inte stör
-  Det är tillåtet att ta en paus på högst 5 minuter vid kiosken. Om efterföljande grupp inte önskar ta paus har den rätt att gå igenom. 
-  Spelare är skyldig att följa anvisning eller påpekande från klubbvärdar.
-  På högfrekvent tid har två och trebollar inte företräde framför fyrbollar. Receptionen har rätt att boka om tvåbollar till närmast kommande starttid för att bilda fyrboll.


Driving Range

På vår driving range gäller rangekort. Rangekort går att köpa och fylla på i shopen och receptionen. Det går även att betala med swish direkt vid automaten. I reception/shop kan man även köpa en engångsbiljett (30 bollar)

Följande regler gäller:

• Maximal slaglängd är 230m meter under tak. Utanför tak, 200m. Under vinter havåret är MAX 150 m. 
• Det är absolut förbjudet att slå en boll över nätet. Anmälningsplikt till receptionen gäller om du gör, eller om du ser någon annan begå, misstaget att slå en boll över näten. 

Tack för visad hänsyn!