MAJ

Rekordtidig blomning

Maj är den månad som går absolut snabbast på året. Vi har haft väldigt bra väder för att vara maj med en rekordtidig blomning på greenerna. Orsaken är förmodligen den blöta vintern och tidig vår med väldigt mycket regn. Vi har förhoppning att det värsta av blomningen är över i skrivande stund. Vi lägger även en grundlig skötselåtgärd på nya banans greener bakom oss, allt för att stärka upp ytorna inför högsäsongen som har så smått kommit igång. När det gäller bevattningen på gamla banan så är den igång för fullt nu utan några större problem. Den känns konstigt att komma till jobbet på morgonen och se att allt har funkat utan problem på natten. Det sitter så långt in i benmärgen att det alltid ska vara någon spridare som inte har gått ner under natten eller något annat problem. Men däremot hade vi ett el fel på nya banan förra veckan som gjorde att greenerna tog lite stryk, men dom har återhämtat sig.

Banchef Patrik Tagesson

APRIL

Information kring den Gamla banan

Efter ca 6 månaders arbete med att installera en ny bevattningsanläggning så ser vi nu ljuset i tunneln. Det har varit en hel del utmaningar med vädret, framförallt mängden nederbörd. På grund av detta har det varit utmaningar framförallt med arbetet att återställa spelytorna. Maskinerna har vi vid vissa tillfällen stoppat då vi bedömt att de skulle göra mer skada än nytta. 
Som det ser ut nu sker slutbesiktningen på arbetet av en oberoende besiktningsman måndagen den 22/4 och om väder och vind är med oss så öppnar vi för spel fredagen den 26/4. 

Det kommer förekomma ytor som är nysådda och nytorvade. Vi har i dagarna påbörjat att dressa fairway och beräknar vara klara med det i mitten på nästa vecka. Det är en åtgärd som sedan några år tillbaka ingår i långtidsplanen för våra banor.

Så fort vi får värme tilltar växtligheten vilket medför att vi snabbt får våra spelytor i bra skick.

 

 

MARS

Dags för öppning

Då var det äntligen dags att öppna upp Nya banan, på skärtorsdagen. Banan ser verkligen ok ut efter städdagen på Nya bana, tack alla inblandade. Nu när banan öppnar så var noga med att lägga tillbaka torv och även laga minst ett nedslagsmärke. Vi förstår att alla är taggade att komma ut och spela men snälla träna inte massa slag på banan, gör den träningen på övningsområden istället. Nu hoppas vi på lite varmare väder.

Njut av golfen i påskhelgen. //Patrik Tagesson

 

FEBRUARI

Vårtecken

Just för tillfället har vintern släppt sitt tag med snö och kyla, däremot har det kommit en hel del regn sista veckorna. Detta medför att ytorna är väldigt blöta. Greenerna har klarat sig relativt bra än så länge denna vinter på båda banorna. Bevattningsteamet kämpar på där ute och de har kommit till hål 1-3 gamla och 18 på nya. Därefter börjar man med återställningsarbetet.
Vi hoppas att vädret blir gynnsamt så vi kan börja förbereda arbetet med att öppna Nya banan i slutet av mars/början av april. Men det förutsätter att vi kan få greenerna att svara med gödsling,vatten,dressning och plusgrader i greenprofilen så dom stärks upp för spel på.