Levels

Kalmar Levels

Syfte

Att i små steg närma sig i första hand  golfens “Gröna Kort”
Att få komma ut på stora banan och spela.
Att ta sig vidare i handicapsystemet.
Mer egenträning.
Framgång föder motivation

 

Levels – vad innebär det att ”levla”?

Tanken med levelingsystemet är att i små steg närma sig, i första läget, det “gröna kortet”, vilket innebär att du därmed får spela på den stora banan. Därefter ger det dig chansen att ta dig vidare ner i handicapsystemet.

Varför inte göra likadant inom golfen som ungdomarna redan gör i spelvärlden?

Vi har kombinerat grundtanken som finns i Svenska Golfförbundets golfäventyr med det som alla barn och ungdomar sysslar med idag, nämligen att ”levla” (att gå upp en nivå) i dataspel.

Vi har tagit golfäventyrets första 4 nivåer och byggt på det med ytterligare 5 nivåer. Totalt blir det 9 nivåer/Levels där de 4 första är längden på banan, 30, 50, 100 och 150m och de sista 5 blir ett slags träningshandicap på nivåerna 54-28, 27-19, 18-10, 9-0 och tournivå. 

Varje nivå/level innehåller mellan 22-34 olika övningar. Övningarna består tekniska moment, som t ex chip och puttövningar men också spelmoment som ska klaras av. Efter varje klarat moment får man en “tummen upp” att sätta i sin bok och när alla övningarna är avklarade levlar man en nivå.

Ett stort mål med levlingsövningarna är att få våra juniorer att mer på egen hand träna golf mellan träningspassen. För att barnen och ungdomarna i vår verksamhet  ska lära sig hur levlingsträningen går till har vi skapat levlingsdagen. Sex söndagar i rad från den 6/5 kör vi levlingsdagen. Vid 3 av dessa tillfällen blir det att lära sig hur de tekniska övningarna går till. Dessa pass kommer genomföras av våra tävlingsjuniorer i Team 22.  Vid de andra 3 tillfällena blir det spel och då för att klara spelnivån. Dessa pass hålls av föräldrar. Exakta tider för varje grupp finns på det utskickade gruppinformationspappret. Du som förälder är hjärtligt välkommen att stötta ditt barn i träningen.

Välkommen till Leveldagarna!


Level 1-4

Vad kul att du har blivit intresserad av golf, här börjar din resa mot ditt gröna kort. Vi följer SGF.s Golfäventyret och i små steg tar du dig nu mot det gröna kortet. Du startar på level 1 och när du klarat alla 22 momenten levlar du till nivå 2. När du klarat 45 slag på 100-banan (level 3) har du ditt gröna kort. Varje level innehåller både övningar på golfens olika moment samt rena spelövningar som ska klaras av. Boken finns att köpa i receptionen för 20kr.


LEVEL 5 (Hcp 54-28)

STORT GRATTIS, du har nu fått hcp 54.

Klicka på knapparna nedan. I den första, tester, har du en sammanställning av alla testerna och i den andra ligger förklaringar och bilder till varje övning samt scorekort till vissa övningar.

Lycka till! 

Förklaringar och bilder Level 5 Tester

LEVEL 6 (hcp 27-19)

GRATTIS, till att du klarat level 5.

Klicka på knapparna nedan. I den första, tester, har du en sammanställning av alla testerna och i den andra finns förklaringar och bilder till varje övning samt scorekort till vissa övningar.

Lycka till!

Förklaringar och bilder Level 6 Utmaningarna