Information Gamla banan

Publicerat: 2022-05-29 - 13:46 - Skrivet av Anna-Karin Kjellberg

Den 31/5 tom 1/6 har vi Gamla banan stängd för pga. banskötsel. Det kommer genomföras en hålpipning av greenerna med små pipor samt dressning av fairway.

Hålpipningen är en viktig del i vårt skötselprogram och vi har strategiskt lagt den till denna veckan för att ge greenerna chansen att andas ut inför högsäsongen. Bättre balans mellan vatten och syre i jorden ger bättre förutsättningar för gräset att motstå speltrycket och stressfaktorer så som väder och vind.

Fairway dress Som ni säkert har sett så har vi under flera veckors tid byggt upp stora högar med sand både inne på bangården och även vid övningsområdet. På höstårsmötet beslutade vi att börja med att dressa, för att över tid bygga upp en lager med sandigare jord i fairways på Gamla banan. Dessa 1200 ton kommer att fördelas i ett 10 mm tjockt lager över hela fairway och därefter borstas in i skårorna efter vertikalskärningen som utfördes delvis vecka 19 men färdigställs inför dressningen.

Över tid kommer vi att bygga upp sandigare jord som i kombination med bättre bevattning och dränering leder till ännu bättre spelytor och också längre golfsäsong! Det är såklart i den riktningen vi vill utvecklas och det är roligt att ni, medlemmar valt att satsa på utveckling!

Hälsningar Ott

Se filmen nedan där Ott berättar mer om nästa veckas dressning

FILM