0480-47 21 11 0480-47 24 78

Kalmar Levels

Syfte

  • Att i små steg närma sig i första hand  golfens “Gröna Kort”
  • Att få komma ut på stora banan och spela.
  • Att ta sig vidare i handicapsystemet.
  • Mer egenträning.
  • Framgång föder motivation


Levels – vad innebär det att ”levla”?

Tanken med levelingsystemet är att i små steg närma sig, i första läget, det “gröna kortet”, vilket innebär att du därmed får spela på den stora banan. Därefter ger det dig chansen att ta dig vidare ner i handicapsystemet.

Varför inte göra likadant inom golfen som ungdomarna redan gör i spelvärlden?

Vi har kombinerat grundtanken som finns i Svenska Golfförbundets golfäventyr med det som alla barn och ungdomar sysslar med idag, nämligen att ”levla” (att gå upp en nivå) i dataspel.

Vi har tagit golfäventyrets första 4 nivåer och byggt på det med ytterligare 5 nivåer. Totalt blir det 9 nivåer/Levels där de 4 första är längden på banan, 30, 50, 100 och 150m och de sista 5 blir ett slags träningshandicap på nivåerna 54-28, 27-19, 18-10, 9-0 och tournivå. (Klicka på underrubrikerna till vänster för att komma till övningarna och förklaringarna till varje nivå).

Varje nivå/Level innehåller mellan 22-34 olika övningar. Övningarna består tekniska moment, som t ex chip och puttövningar men också spelmoment som ska klaras av. Efter varje klarat moment får man en “tummen upp” att sätta i sin bok och när alla övningarna är avklarade levlar man en nivå.

Ett stort mål med levlingsövningarna är att få våra juniorer att mer på egen hand träna golf mellan träningspassen. För att barnen och ungdomarna i vår verksamhet  ska lära sig hur levlingsträningen går till har vi skapat levlingsdagen. Sex söndagar i rad från den 6/5 kör vi levlingsdagen. Vid 3 av dessa tillfällen blir det att lära sig hur de tekniska övningarna går till. Dessa pass kommer genomföras av våra tävlingsjuniorer i Team 22.  Vid de andra 3 tillfällena blir det spel och då för att klara spelnivån. Dessa pass hålls av föräldrar. Exakta tider för varje grupp finns på det utskickade gruppinformationspappret. Du som förälder är hjärtligt välkommen att stötta ditt barn i träningen.

Välkommen till Leveldagarna!