Banstatus 31/3

Publicerat: 2021-03-31 - 09:36 - Skrivet av Mikael Götesson

Läs mer om vår banstatus och vårstädningen! Till att börja med vill vi än en gång tacka alla medlemmar som medverkat på Städdagarna. Läs mer...

Fler än 600 deltagare sammanlagt.. Vi undrar om det finns någon annan golfklubb i världen som kan skryta om ett sådant härligt engagemang!

Eran arbetsinsats är helt avgörande för att få banan ren och fin till säsongen, om mina matematikkunskaper inte sviker mig så har ni tillsammans bidragit till totalt 1890 timmars arbete som motsvarar vad en heltidsanställd gör på ett år. En annan fun fact är att det totalt har samlats 600 m3 med löv, kvistar, ekollon m.m. Stort tack från hela Banteamet!

Denna veckan jobbar vi hårt med att samla in och tömma alla säckar i våran komposthög som så småningom blir till jord som används vid olika projekt på banan. Samma gör vi även med materialet som vi får fram genom hålpipsluftning av greenerna, som just nu pågår på Nya banan. På grund av brand i våran hjullastare så tar de här processerna lite längre tid än vad det brukar, men vi räknar med att bli klara till torsdag så att vi även kan öppna Nya banan till fredag den 2:a april.Det är otroligt roligt att välkomna er alla till golfsäsongen 2021 efter en lång vintervila! Ända sedan vintern släppte greppet om banan har vi jobbat med greener, bunkrar, dräneringar m.m. allt för att göra banorna redo för säsongen. Innan växtligheten kommer igång med värmen ber vi er att vara extra noggranna med att laga nedslagsmärken och lägga tillbaka torven som ni slår upp - gör vi inte detta nu så kommer banorna att snabbt se slitna ut igen.
Stort tack och väl mött på banan!

Ryktena säger även att det kommer att finnas gödning att köpa hos oss från och med påskhelgen!

Mvh Banchef Ott Avango