Banstatus 21/9

Publicerat: 2021-09-21 - 08:54 - Skrivet av Linn Lindsäth

Uppdatering från Banteamet!

Sommaren har snabbt växlat över till höst och vi känner igen utmaningarna som stora mängder regn medför. Det som har varit speciellt är att vi fått otroligt stora mängder med regn på väldigt kort tid.

Eftersom våra banor är mestadels byggda med jord/sand med väldigt små partiklar och framförallt en stor variation på partikelstorlekarna, så betyder det per automatik att de har en god vattenhållande förmåga genom kapillärkraft. Det här drar vi nytta av vid torrt väderlek och det är en balansgång såklart då golfbanan är till för att spelas golf på och inte bara för att odla grönt gräs.

När det sker sådana skyfall och jorden mättas med vatten så fortsätter gräset att växa, men det blir driftstopp för klipparna, sanden i bunkrarna och stenmjölet på vägarna spolas ner till lågpunkterna osv. Det finns ingen maskin som på nolltid löser de här utmaningarna utan det är flera veckors hårt jobb och slit med att dels sköta de vanliga rutinerna, men även åtgärda och ta igen de timmarna som banan är för blöt. Det här har hjältarna i Banteamet tillsammans med frivilliga krafter stått för, i minst sagt utmanande väderlek.

Stort tack till er allihopa! Det värmer hjärtat när det dyker upp styrelsemedlemmar med vänner och erbjuder hjälp när det behövs som mest, eller när personalen ställer upp och jobbar över i regnet en fredag eftermiddag. Fantastiskt engagemang - tillsammans gör vi Kalmar GK!

Banchefen Ott Avango