Vägen till grönt kort

TRÄNINGSGRUPPER

TÄVLING

KALMAR LEVELS

Vägen till Grönt Kort

Vad kul att du har klickat in på denna sidan, då är du förmodlingen sugen på att börja spela golf eller så är du kanske igång, men har nu målet att nå det gröna kortet! 

Lite beroende på ålder finns det tre olika sätt att nå det Gröna Kortet! 

Ålder: 10-15 år

Introduktionskurs 2021

riktar sig till dig som vill ta det Gröna Kortet genom att vara med i en verksamhet med kontinuerlig träning varje vecka. Här får du dessutom möjligheten att träffa nya spelkompisar. Du startar med att gå en av våra introduktionskurser där du får lära dig lite om golfens grunder. Efter detta steget fortsätter du i någon av våra breddgrupper och efter hand får du börja spela ute på banan med fadder. När du har klarat teorin och att spela 9 hål på 18 poäng eller bättre har du ditt Gröna Kort. Sen fortsätter din träning i gruppen med kontinuerlig utveckling och gemenskapen stärks! Efter avklarad introduktionskurs fortsätter du i en av våra breddgrupper! 

Under 2021 ger Kalmar Golfklubb 50st barn & ungdomar i åldern 10-15 år möjligheten att under enkla former börja spela golf. I paketet ingår nybörjarutbildning, deltagande i klubbens organiserade träning samt medlemskap i klubben, vilket ger dig fritt spel på båda våra banor och 4 rundor på Binga Golf. Utrustning finns att låna på träningspassen och vi har ett antal set till utlåning för spel på banan.

Denna kurs genomförs som ett mini-läger.

Datum: 21/6, 22/6, 23/6 & 24/6

Tider: 21/6-23/6: 13:00-16:00, 24/6: 09:00-12:00

Pris 2000:-
Ord.pris 4800-5800

Anmäl dig till vår introduktionskurs här!

Ålder: 5-10 år

För dig som vill bli en äventyrare!

1. För dig i åldern 5-10år

I denna åldern anmäler du dig till träningsgrupperna Äventyrarna 5-10år. Vi arbetar här efter Svenska Golfförbundets "Golfäventyret" som bygger på 30m-, 50m- och 100m-banan. För att "Levla" till nästa bana ska man klara att spela banan på ett visst antal slag och klara de utmaningarna som tillhör varje nivå. När du klarat att spela 100m-banan på 45 slag eller bättre samt klarat tillhörande utmaningar har du ditt Gröna Kort. 

Träningsgrupper

Ålder: 13 år och uppåt

Det här steget riktar sig till dig som inte är intresserad av att vara med i en verksamhet, du kanske snabbt vill bli klar med din utbildning och kanske vill du gå den tillsammans med någon vuxen, exempelvis dina föräldrar. 

Mer info här!