Träningsgrupper


Träningsgrupper

När vi komponerar våra träningsgrupper tar vi hänsyn till flera olika faktorer. Den övergripande faktorn är ålder, kön, rätt längd på banan samt var i utvecklingstrappan var och en befinner sig.


Sommarlovsträning 2022

Roliga grunder

Äventyrarna 5-10

Träningen skall inspirera barnen att förbättra sin koordination, balans och kroppskontroll genom olika övningar som på ett eller annat sätt även är relaterade till golfen. Vi börjar också på ett mjukt sätt att lära ut golfens grunder och de enklaste och vanligaste reglerna.

I utbildningen följer vi Svenska Golfförbundets Golfäventyret .

Mer info under knappen här nedan

Äventyrarna födda år 2017-2012

Trivas med golfen och klubben

Bredd 11-21 år

Det här steget riktar sig till dig som antingen är helt ny inom golfen eller är på väg att få 54 och sen vidare ner mot 36 och lägre i handicap. Detta är träningsverksamheten där glädjen och kamratskap sätts i främsta rummet så ungdomarna lär sig tycka om golf och trivas på Kalmar Golfklubb.

För dig som är med i en av breddgrupperna ingår träningen i säsongsavgiften. Är du inte med i ordinarie träning är du också hjärtligt välkommen att delta sommarträningen. Det går bra att anmäla sig till enstaka pass för 150kr eller alla 5 för 600kr. Betalas i receptionen. Du kan anmäla dig till alla passen direkt eller ett i taget, dock senast 2 dagar innan varje pass.

Bredd 11-21 år

Vara med och tävla

Utveckling 14-17 år

Detta är det första steget i vår utvecklingstrappa som är riktat till dig som är intresserad av att tävla. Grupp nr 1 riktar sig till dig som regelbundet deltagit i Kalmar Junior Trophy och som nu vill börja tävla utanför klubben på Teen Tour First. 

Utveckling 14-17 år

Måltavla-Elitgolf

TEAM 25 16-21 år

Detta är det andra steget i vår utvecklingstrappa som riktar sig mot tävlingsgolfaren. Träningen vänder sig till dig som tävlat på Teen Tour och nu klättrat till nivåerna Future och Elit. 

Mer info under knappen här nedan

TEAM 25 16-21 år