Tävlingar

Läs mer om tävlingar för våra juniorer här nedan - länkar till respektive tävlingskalender hittar du i de gröna knapparna.

Tävlingsinformation Kalmar Junior Trophy

CA Kalmar Junior Trophy är en individuell tävlingsserie avsedd för Kalmar GK:s juniorer. Oavsett hur långt just du har kommit i din golfutveckling är du hjärtligt välkommen att delta i dessa tävlingar. CA Kalmar Junior Trophy är för alla juniorer – både för de som aldrig förut har provat på att tävla och för de som redan tävlar. Kom och ha kul tillsammans med dina kompisar och träffa nya!
Vi tävlar varje torsdag under sommarlovet, förutom torsdag 15 juli då det är Kalmarveckan med andra tävlingar inplanerade.

Tävlingen är indelad i 5 olika klasser, vid varje deltävling delas poäng ut efter placering. Vi upprepar succén med Race to Liseberg, vilket innebär att alla i  Open-, A- och B-klassen tävlar om totalt 18 platser till finalspelet. Dessa får åka till Göteborg med finalspel på lördagen och Liseberg på söndagen. Finalhelgen är den 18-19 september.

För alla i C-klassen blir det även i år Race to GB-Glass, vilket betyder att de 5 med bäst totalpoäng efter säsongen får åka till GB-Glass och hämta varsin valfri låda glass.

Kriterier för att ta sig till finalen:

1.   Totalt kommer 15st från Open, A-och B-klassen att åka till Göteborg. 5st från varje klass.
2.    ”Most improved” under säsongen vinner en plats. Pierre & Åsa utser den här spelaren.

OBS! För att vara tävla om dessa platser måste du vara med i Kalmar Golfklubbs organiserade träning.

Klassindelning:

Open: Hcp +8-9,4 (Gul/röd), 18 slagtävling utan hcp
A: Hcp 0-12,4 tee (gul-/röd), 18 hål slagtävling med hcp
B: Hcp 12,5-36 tee (gul/röd) 18 hål poängbogey med hcp
C: Hcp 27-54 tee (röd/röd)  9 hål poängbogey med hcp
D: Hcp 0-54 tee (röd/röd) 9 hål poängbogey med hcp

Den klass man startar säsongen i fortsätter man i hela säsongen. Tävlingen är handicapgrundande och man kan alltså sänka sitt handicap i tävlingen och detta gäller i samtliga klasser.

Poängfördelning:

Den som vinner respektive klass vid varje tävlingstillfälle får 25 poäng, tvåan får 18 p, trean får 15 p, fyran får 12 p, femman får 10 p, sexan 8 p, sjuan 6 p åttan 4 p, nian 2 p och tian får 1 p. Varje spelare som deltar får 5 närvaropoäng som läggs till placeringspoängen.

Anmälan görs via Min Golf, senast kl. 12:00 dagen före tävling!
Startavgift 40 kr.

Tävlingsinformation TEEN CUP KLUBBKVAL 16/6

TeenCup spelas i fyra steg: Klubbkval – Gruppkval – Regionkval – Riksfinal i fyra åldersklasser för pojkar och flickor 0-13,14,15,16 år. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå men när tävlingen närmar sig finalen ändrar tävlingen karaktär. Då möts endast de som kvalificerat sig genom de tre kvalen i respektive åldersklass och det blir en hård kamp om segern i ”Världens största ungdomstävling i golf ".

De två bästa bruttospelarna i respektive klass går vidare från klubbkvalet. Hur många som sedan går vidare från nästa kval är beroende på antal deltagande klubbar.

Tävlingsavgift: Klubb 50 kr (Om man är med på klubbens sommarläger ingår startavgiften). Grupp, Region, Riks 100 kr.

Tävlingsinformation TEEN TOUR FIRST

Teen Tour First är tourens första nivå och inkörsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar.

First spelas på cirka 15 platser runt om i landet varje omgång.

Teen Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

Tävlingsavgift: 200 kr

Tävlingsinformation TEEN TOUR FUTURE

TeenTour Future är den andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Du kan själv välja var du vill tävla, men här nedan presenteras de spelplatser som ligger närmast. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Hit tar du dig antingen via dina rankingpoäng eller en uppflyttningsplats som du spelat dig till omgången innan.

Teen Tour Future ger både uppflyttningsplatser och rankingpoäng. För att delta på Future måste du ha högst handicap 12 för pojkar och 15 för flickor.

Tävlingsavgift: 300 kr

Tävlingsinformation TEEN TOUR ELITE

Elite har ett större startfält, 102 pojkar och 54 tjejer vilket gör den till en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer.

Nivå 3 är därmed det högsta steget på Teen Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer. Under varje omgång spelas en Teen Tour Elite. Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken.

Tävlingsavgift: 400 kr

Tävlingsinformation

Junior Masters Invitational spelades första gången 1994. Tävlingen bygger på öppna juniortävlingar i golf om minst 36 hål. Tävlingarna är fördelade över hela landet.

Vinnarna i pojk- respektive flickklassen samt tvåorna, beroende på antal startande i resp. klass, i tävlingarna under "Kvaltävlingar", erhåller personlig inbjudan till Junior Masters Invitational.

Tävlingsavgift: ca 500-600 kr/tävling