Etikett & uppförande

På Kalmar Golfklubb vill vi främja en god etikett i enlighet med spelets regler och mellan medlemmar och gäster. Vi ber alla respektera de föreskrifter som vi formulerat.

Kalmar Golfklubbs etikett & ordingsföreskrifter (uppdaterad 24/10 2016)

(1) Banpersonal har alltid företräde.

(2) Vårdad klädsel krävs på banan och i klubbhuset. Bar överkropp är inte tillåten.

(3) Kopplad hund får, på egen risk, medföras vid sällskapsspel. Bajspåse måste användas.

(4) Barn i barnvagn får, på egen risk, medföras vid sällskapsspel.

(5) Spelarna bör försäkra sig om att ljud från mobiltelefoner eller annan elektronisk utrustning inte stör andra spelare.

(6) Det är tillåtet att ta en paus på högst 5 minuter vid kiosken. Om efterföljande grupp inte önskar ta paus har den rätt att gå igenom. Grupp som är mer än startintervallet efter gruppen framför har inte rätt till paus.

(7) På golfbag skall medlemsbricka/greenfeemärke finnas om detta har tillhandahållits.

(8) Spelare är skyldig att följa anvisning eller påpekande från klubbvärdar.

(9) Bunkerkrattor skall placeras i bunkern och med skaftet i spelriktningen.

(10) På högfrekvent tid har två och trebollar inte företräde framför fyrbollar. Receptionen har rätt att boka om tvåbollar till närmast kommande starttid för att bilda fyrboll.