Damgolfen

Vi hälsar alla damer varmt välkomna till våra tävlingar och aktiviteter. Om du är gammal, ung, har högt eller lågt handicap spelar ingen roll. Det viktigaste är att du tycker det är roligt att spela golf och att träffa andra med samma intresse.

Tisdagstävlingar
Touren är delad i två deltävlingar en Sommartour som går över 18 hål och en Hösttour som går över 9 hål. Vi varvar spelformerna poängbogey och slaggolf, se spelschemat.Klasser: 18-hålarna spelar i två klasser, du byter inte klass under säsongen.
A-klass hcp 0 - 18,4 B-klass hcp 18,5 – 54

Tävlingsanmälan: Anmälan och betalning görs i förväg på www.golf.se (min golf). Efter anmälan tar du ut ditt scorekort i automaten. Skriv upp dig på listan som ligger på första bordet när du kommer in i klubbhuset. Var noga med att du anger A- eller B-klass på ditt scorekort. Vid starttid kl 9 eller 14 lägg ditt scorekort på bordet för lottning, vid spel senare på dagen ta med ditt scorekort till 1:a tee för lottning.

Vi spelar endast på fasta starttider: Starttiderna framgår av tävlings-programmet, du kan inte välja att gå ut en annan tid. Lottning av starttider görs 10 minuter före första starttid.

Startavgift/Scorekort: 40 kronor för Sommartouren, 20 kronor för Hösttouren.

Signerade scorekort för hela bollen lämnas i en plastpåse i tisdagsdamernas brevlåda i omklädningsrummet. All betalning sker via ”min golf” i samband med din tävlingsanmälan.

Ett veckopris i varje klass delas ut under Sommartouren. Veckopriserna delas ut vid nästkommande sponsortävling.

Sommartouren med poängberäkning spelas april - augusti. Resultaten från dina 9 bästa deltävlingar räknas samman.

Hösttouren med poängberäkning spelas under september. Resultatet från dina 4 bästa deltävlingar räknas samman.

Birdieburken i damrummet Du som lyckas göra en birdie på en tisdagstävling, pryd burken med en färgglad lapp. Fyll i en lapp som du hittar i pärmen så deltar du i utlottning av birdiepris. Ju fler birdies du gör desto fler vinstchanser! Gäller givetvis både 18- och 9-hålarna.

Nio-hålarna
Touren går över hela säsongen (2 april – 10 september) och spelas i en och samma klass. Anmälan görs på lista, där du även lägger ditt scorekort (ettkort för obokad tid). Lottning sker på 1:a tee 10 minuter före första starttid.

Starttider och spelformer framgår av tävlingsprogrammet, du kan inte välja att gå ut en annan tid. Startavgiften är 20 kronor som betalas via Swish. Efter avslutad runda lämnas signerade scorekort till Johanna Höglander. Dina 9 bästa placeringar räknas.

Prisutdelning: Stor prisutdelning vid årsmötet den 8 oktober.

Sponsortävlingar
Fyra tisdagar spelar vi sponsortävling istället för vanlig veckotävling. Datum, spelform och sponsorer framgår av tävlingsprogrammet och även på anslag i damernas omklädningsrum. Startavgift: 50 kronor.

Anmälan och betalning gör du på ”min golf”. Vid lagspel lottar vi alltid ihop lagen.

Sponsorer
Våra givmilda sponsorer säsongen 2019 är Pias Blommor, Parelle,Dillbergs Bokhandel, EM Severins, Gröna Stugan/Restaurang & Café Värsnäs, Johannas Choklad, Helénes Fruktkorg samt Kalmar GK:s Golfshop.

Smålandsserien
Smålandsserien är ett seriespel, scratchspel. Hör av dig till oss om du är
intresserad att delta:
D 30 Div 1: Maria Ringdahl D 60 Div 1: Britt-Marie Johansson
D 50 Div 1: Annika Persson D 60 Div 2: Ann Hällerfors
D 50 Div 2: Mia Wall D 70 Div 1: Elisabeth H
Rothstein/Anne Jansson
D 60+ match (hcp): Birgitta Kjellberg

Smålandspokalen
En lagtävling för golfklubbarna i Småland. Laget består av fyra damer, lagets tre bästa resultat räknas. Inbjudan med anmälningslista kommer att finnas på vår anslagstavla. Tävlingen spelas i år på Vetlanda GK den 1 september.

Kalmarsundsmatchen mot Saxnäs
10 damer från varje klubb möts i matchspel. I år spelas den på Saxnäs GK den 2 Juni. Inbjudan med anmälningslista kommer att finnas på anslagstavla. Kontaktperson är Irén Persson.

Smålands damtour
Spelas i tre hcp-klasser. Man deltar i så många tävlingar man vill.
Tävlingsdagar: Västerviks GK 19 maj, Tobo GK 16 juni, Möre GK 11 aug, final
Saxnäs GK 15 sept.
Anmälan görs på www.golf.se. Mer info, se Smålands Golfförbunds hemsida.

Damkommittén

Ann, Gunilla, Johanna och Monica