Nya Banans - hål 8,9 & 10 invigdes 9 juli

• Ordförande Glen Möllesand klipper bandet
  • Åsa Gottmo, klubbens mest framgånsrike damgolfare, slå ut på hål 9.
  • Banarbetarna Lennart Berglund och Kenneth Ankarhult berättar om bygg-projektet
  • Joakim Haeggman, klubbens mest framgångsrika herrspelare på green på hål 8.
  • Joakim och Åsa på hål 10 med alla medlemmar i bakgrunden som kom ut till invigningsceremonin

I strålande solsken på lördagkvällen, 9 juli, invigdes den nya sträckningen av hål 8,9 och 10. Runt 100 medlemmar kom ut för att höra Joakim och Åsa berätta om hur de tänkt när de satt sin signatur på hålen. I en match över de 3 hålen segrade Åsa med 1 slag över Joakim. Båda gjorde birdie på nya 9an som från och med idag, lördag 9 juli, spelas som par 5 hål.

Den nya sträckningen kommer från den Masterplan som togs fram 2009 tillsammans med Pierre Fulke när den Gamla Banan byggdes om. Redan då fanns idéer om att få till ett bättre flöde av Nya Banan då avståndet mellan hål 10 och 11 varit relativt långt och att avsluta spel efter 9 spelade hål varit onaturligt. Från Pierres och dåvarande bankommitté idé tog Åsa och Joakim över stafettpinnen och har nu satt sina "signaturer" över de nya hålen.

Detta är den första delen av en långsiktig genomgång av Nya Banan tillsammans med Åsa Gottmo och Joakim Haeggman - klubbens mest framgångsrika spelare genom tiderna. En masterplan för hela Nya Banan kommer tas fram och över tid kommer små och stora förädlingar genomföras.