0480-47 21 11

Ha koll på de nya golfreglerna

Vi har fått nya golfregler fr.o.m 2016. Vi du ha en gen kopia av Regelboken finns den att köpa i shopen för 30 kr. I denna artikel finns också länkar till SGFs regelvideos på de tolv vanligaste reglerna och en nedladdningsbar PDF som förklara HCP systemet. Läs mer här.

Årets säsong är i full gång  och oavsett om du precis inlett året eller har 20 rundor registrerade är det bra att veta att  Regler för golfspel och EGA Handicapregler har genomgått viss revision inför 2016.

Se intervjun om de viktigaste regeländringarna 2016
Golfförbundets regelexpert Claes Grönberg berättar om de viktigaste nyheterna i Regler för golfspel och EGA Handicapregler inför 2016. Nyheterna finns också tydligt sammanfattade hos R&A (på engelska).

Tillsammans lyfter vi handicapreglerna
Spelaren, hemmaklubben och SGF har ett gemensamt ansvar för att golfens unika handicapsystem fungerar. Läs broschyren om hur vi tillsammans kan lyfta handicapreglerna och på så sätt golfen. Du som spelare lägger grunden genom att göra ditt bästa på banan och registrera så många ronder som möjligt, både bra och mindre bra. Även resultat i buffertzonen ska registreras så att Min Golf kan få en fullständig bild av din spelstandard.

Titta på SGFs unika regelfilmer
Som första golfförbund i världen har SGF producerat animerade regelfilmer som ska göra det lättare för golfspelaren att testa sina kunskaper och lära sig regler. Du hittar de tolv vanligaste reglerna enkelt förklarade på golf.se eller iSGF:s YouTube-kanal.