Våga använda färg i sommar

Publicerad 2016-06-14 av anna-karin.kjellberg@kalmargk.se

Personligen rankar jag våren som min favorit årstid. Jag älskar när värmen kommer, träden börja bli gröna, doften av  liljekonvaljer, ljusare kvällar, grillkvällar, första doppet osv. Känslan av att vi är på väg mot sommaren är fantastisk. På fredag väntar skolavslutning och efter det ett långt härligt sommarlov för våra barn. Att det dessutom är Fotbolls-EM och att vi befinner oss i SVERIGES SOMMARSTAD NR 1 är bara en bonus.

Det gäller att stanna upp och ta sig till att njuta av vårens härligheter för våren är dessutom en väldigt intesiv tid på många plan. Här på golfklubben är trycket högt - parkeringen är full var och varannan dag, det är kö till platserna på rangen, efterfrågan på lektioner/kurser är hög, restaurangen är fullspäckad flera dagar i veckan och medlemsantalet ökar. Allt detta är ju fantastiskt roligt - det är ju så vi vill ha det när det är vår på klubben.
Shopen har haft en bra vår på många sätt och vi har upplevt högt tryck även där. Det är under våren många bland annat ser över sin utrustning och gör eventuella ny inköp. Under april och maj har vi genomfört en rad olika events/aktiviteter. Varje gång vi gör något speciellt så får vi allt som oftast bra gensvar från er medlemmar. Detta är så klart väldigt tacksamt, roligt och energigivande.

Sommarens hetaste färg - GUL

Nu står sommaren på glänt... Ett tips är att se över din sommargarderob. Kanske är det dags att byta ut något av det gamla mot något nytt och fräscht.
Så här under sommarmånaderna får de flesta av oss mer färg i ansiktet vilket gör att vi kan bära upp färglada kläder på ett annat sätt. Det gäller bara att våga! Jag har vid flertalet haft kunder som har valt att oftast om inte alltid bär svart, marinblått, vitt och beigt. Detta är jätte snyggt och klassiskt. Men i vissa fall har flera fått en helt annan lyst när de vågat sig på mer färg så som rosa, blått, grönt eller gult. På tal om gult så har vi så snygga kjolar både från Nivo och Röhnisch i just gult. Sommarens hetaste färg -  inte minst nu under fotbolls-EM.

Om du  känner dig obekväm/ovan med det färgglada men ändå är sugen på att testa - kör på en färglatt på underdelen och neutralt upptill. Det är oftast det färgstarka mot ansiktet som är ovant.

Ingen åldersgräns för att bära rosa

I shopen har vi ett par ursnygga knallrosa shorts från Daily. Dessa har vi tillsammans med en färgsprande piké haft på en av provdockorna under en tid. För någon vecka sedan kom det in en dam i 75 års åldern i shopen. Hon var ute efter en nytt golfkit, kjol eller shorts och en piké. Under säkert en halvtimmes tid provade hon igenom en rad olika kläder. Nja inte riktigt nöjd. Efter lite om och men plockade jag fram de rosa shortsen och visade dessutom provdockan. Reaktionen var sådär - "Nää, inget för mig, jag är för gammal för rosa" . För gammal för rosa? Kan man bli för gammal för rosa tänkte jag. Efter en kort övertalningsprocess som bestämde hon sig för att i alla fall prova. Succé!! Hon lyste upp och var så fin och det bästa av allt, hon kände sig riktigt fin.

Gör som damen med de rosa shortsen - VÅGA TESTA NÅGOT NYTT!

En riktigt skön sommar önskar jag er !

Anna-Karin

P.S Är du osäker på vilka färger du klär i ?  Kika in i shopen så hjälper vi dig att hitta rätt!