Vad gjorde du 17/7 19:30?

Publicerad 2016-08-05 av magnus.andersson@kalmargk.se

Minns du vad du gjorde söndagen den 17 juli i år strax efter klockan 19:30?

För mig så är det ett sådant ögonblick som jag kommer att kunna koppla till både en plats, en känsla och vad jag gjorde för lång tid framöver. Lite som minnena av den där hemska dagen 11 september 2001, när jag fick vetskap om att tvillingtornen i New York blivit attackerade. Detta är dock ett mycket positivare minne för min del!

Den 17 juli 2016 runt 19:30 var då Henrik Stenson satte sista putten för att vinna min favorittävling, The Open championship!

Jag satt ensam på McDonald`s i Karlskrona med ipaden framför mig, hörlurar i öronen och tårar i ögonen. Det var en riktigt häftig upplevelse tycker jag!!!

Jag har som jag berättade i mitt förra blogg inlägg jobbat med golf i snart 30 år. Och på damsidan har vi under den tiden, som nation, vunnit ett stort antal Major titlar. Men den där första herrtiteln har ju låtit vänta på sig. Vi har ju haft ett par spelare som varit nära men tyvärr inte nått hela vägen fram. Nu är dock den gränsen sprängd och det återstår att se vad segern för med sig för svensk golf i framtiden.

Det ska bli spännande att se vad Henrik & David Lingmerth kan prestera i OS nu när golf gör comeback där.

Jag hade förmånen att få vara med i landslags verksamheten när Henrik var en av spelarna som det satsades på från Golfförbundets sida. Det jag minns är att han hade en förmåga att fokusera på det han skulle göra och det han kunde påverka på ett bra sätt. Jag minns även att han slog väldigt långt från tee. Hans lite underfundiga humor och snabba repliker är oxå nåt jag minns. Om ni sett en intervju med Henrik så vet ni kanske vad jag menar?

Under många år har det pratats om hur bra hans spoon fungerar från tee. Han slår den längre än många spelare slår sin driver och med en fantastisk precision. Han lär inte byta ut den på ett bra tag. Hörde i en intervju att han har ett gäng reserv klubbor utspridda i hans olika hem runt om i världen då det är en ca 10 år gammal modell. Förmodligen har Callaway ett par reservklubbor stående också. Har du en favoritklubba som du använder för att sätta bollen i spel med bra kontroll?

Om inte kanske det är läge att hitta en sådan?

Vi hjälper dig gärna i jakten!

Magnus Andersson

Tränare/utrustningsansvarig