Sommarläger

Publicerad 2016-07-04 av pierre.hadevik@kalmargk.se

Ett nytt sommarlov är här för våra barn och ungdomar och med det startar vi alltid med sommarläger. I år var vi totalt 65 barn och ungdomar som deltog. Vi var 4 tränare som genomförde lägret, jag själv, Åsa Gottmo, Emelie Warme samt en av våra CIS elever Rasmus Karlsson. De 2 första dagarna ägnades åt mycket golfträning, barnen var indelade i grupper och fick gå runt på olika stationer med olika tema. Träningen blandades med lek och en del golfvetts- och regelutbildning. De 2 sista dagarna avslutades med tävlingsdagar. Först ut var Skandia Cup vilket är landets största juniortävling. Tävlingen startar med ett klubbkval där de 2 bästa flickorna och pojkarna i varje åldersklass för 13-16 åringar går vidare till ett gruppkval. Samma procedur sker här att de två bästa i varje klass går vidare till regionsfinal och sen Sverigefinal. Denna tävling har både Maria Brunzell och Victor Theandersson vunnit Sverigefinalen. Lägret avslutades med vår första deltävling i CA Kalmar Junior Trophy som är vår egna juniortävling som går varje torsdag under sommarlovet. Nyheten för året är att vi kör Race to Liseberg vilket betyder att de 15 bästa får åka på ett finalspel till Göteborg med avslutning på Liseberg.

Andra veckan på sommarlovet körde vi igång vår nyhet på juniorsidan, Let´s Golf Kids. Då vi lyckats så bra med med Let´s Golf som är riktat till vuxna samt äldre juniorer ville vi nu göra något liknande för barn i åldern 10-13 år för att rekrytera fler juniorer till vår verksamhet. Projektet startade med att jag var ute i skolorna och marknadsförde projektet och barnen har också fått testa på golf. Sen har de som velat fått anmäla sig. Projektet genomfördes som en lägervecka. Det var 40 barn som deltog som fick en introduktion in i golfen. Många av barnen har blivit tända på golfen och vallas nu in i våra träningsgrupper.  

I skrivande stund sitter jag nu i en buss på väg till Jönköping och A6 för seriespel med vårt herrlag. En ny möjlighet att ta oss tillbaka till elitserien. Samtidigt är våra damer i Barsebäck och spelar elitserien. Följ och oss och hål tummarna..

Pierre Hadevik

Ansvarig Idrott