Långsamt spel

Publicerad 2016-06-21 av Mårten Olander

Man skall, som tidigare sagts, akta sig för att fråga om lov! Det kan nämligen, helt oväntat, bli beviljat och följaktligen sitter jag nu med skrivkramp, långt innan jag ens börjat.

LÅNGSAMT SPEL

Tankarna började egentligen för ganska länge sedan nu, när ett av årets första nummer av Svensk Golf dråsade ner i brevlådan. Som alltid så här års finns det en artikel om långsamt spel samt ett antal mer eller mindre hårresande förslag till att snabba på spelet på banorna runt om i Svea rike.

Är detta månne ett storstadsproblem för jag känner inte igen mig?!

Hur många av er som spelar frekvent på Kalmar GK upplever att ni får vänta på framförvarande boll eller kommer in på över 5 timmar efter 18 hål? Dom som frun och jag går med svarar nekande på den frågan. Vi spelar även en del på andra banor och har ytterst sällan stött på problemet. Vi bokar på okända bollar/blir påbokade och det är (nästan) undantagslöst trevligt sällskap som i lugn och ro går runt på banans idealtid, plus/minus 10 minuter.

Är vi lantisar då bättre golfspelare än storstadsborna?

Så är det naturligtvis!
Vi är färre ”Pro V1 – fantomer” på landsbygden och fler ”spelar på vad vi hittar – gubbar” (läs snålare) Kriteriet för ”Pro V1 – fantomer” är att viljan ibland överstiger kunnandet. ”Det va
h-vete va Lucas fick iväg den långt – nu gäller det att ta i!” Vi som varit med ett tag kan satsa pengar på (och vinna) vart den bollen tar vägen! Det finns inga vägar ens i närheten av den landningsplatsen! Leta, leta, leta – det tror f-n att den bollen tar tid på sig! Alternativt spelar tre i bollen rakt – men dom törs inte slå för dom når lätt över 200 m. Dom måste alltså vänta tills det är tokrent framför dom! Tid, tid, tid och så lägg då till snubben som slog 200 meter rakt ut i snårskogen, leta, leta, leta. Säger sig självt!

Storstadsproblem? Alla dagar i veckan!

Kvar är bara svårigheten att bevisa att det finns fler ”Pro V1 – fantomer” i storstäderna.

Lille gubben