En blivande 50 årings funderingar.

Publicerad 2016-06-28 av magnus.andersson@kalmargk.se

Sedan 1989 har jag på ett eller annat sätt jobbat i golfens värld. Under dessa snart 30 år har jag haft flera olika roller i ett antal olika miljöer. Jag har varit assisterande tränare på en nystartad klubb, jag har varit assisterande tränare på en etablerad klubb. Jag har drivit shop och träningsverksamhet på ett antal olika klubbar och jag har varit/ är anställd för att leverera träning och utrustningsråd. Jag har varit caddie på, framförallt, herrarnas Europatour och fått vara landslagsledaren på både herr och damsidan.

Jag hatt fått uppleva en himla massa kul saker genom det här spelet och när jag reflekterar över det så inser jag vilken tur jag har som har fått jobba med det jag gör. Det har funnits och finns ännu, stunder då jag funderat över om det är det här jag ska göra resten av mitt yrkesliv. Och ju fler år jag jobbat desto mindre viktig har egentligen själva golfen blivit. Förstå mig rätt! Jag älskar att spela golf och allt vad det innebär. Men min främsta anledning till att jag gillar det jag gör är mötet med alla människor! Att få vara en del av andras utveckling och såväl framgångar som motgångar är det som jag gillar allra mest. Jag har fått vara med och nå topplaceringar med landslag och tourspelare. Jag har fått se glädjen i en nybörjares ögon när de fått in den där första rena träffen. Jag har fått se spelare som nästan blivit gråtfärdiga när de fått till det där slaget de kämpat med. Att få möta en elev som kommer in för att berätta om en sänkning, ett slag de lyckats med, att de vunnit en tävling eller att de fått spela nån häftig bana. Det gör det här jobbet så himla häftigt!

När jag började spela golf, på en 9 hålsbana med sandgreener, i Liberia i Västafrika, så bestod den klubbens medlemskår inte bara utav en spridning i åldrar även utav ett flertal olika nationaliteter. Det innebar att engelska språket blev det gemensamma språket att kommunicera med på klubben. Något jag haft stor glädje utav under mina resor runt om i världen. Från min tid i Liberia fick jag säkert med mig massor av erfarenheter och upplevelser. Men jag kan själv se ett par saker som jag haft glädje utav i mitt yrkesliv.

en respekt för olikheter.

ett intresse för andra och vart de “kommer ifrån”.

en känsla av att få vara del av en gemenskap och att accepteras för den man är.

en förmåga att möta andra människor och skapa relationer som kan leda till att jag på sikt får möjligheten att hjälpa dom.

En kärlek till spelet golf och en vilja att fortsätta utvecklas. Numera kanske mer som yrkesman men även som spelare.

Jag är förhoppningsvis långt ifrån klar med att hjälpa andra utvecklas och därigenom utveckla mig själv.

Jag skulle vilja tacka golfen för allt jag fått uppleva!

Jag vill tacka alla mina kollegor jag haft genom åren för deras sätt att ifrågasätta och dela med sig vilket hjälpt mig utvecklas.

Jag vill tacka de klubbar som gett mig förtroendet att få serva deras medlemmar.

Och framförallt vill jag tacka alla underbara människor jag fått möta genom åren! Det är ni som gör det här jobbet så himla häftigt!!!!!!

Från en snart 50 år ung kille i golfens tjänst

Magnus Andersson

Tränare/utrustningsansvarig

Kalmar Golfklubb